President Ben Ali belooft Tunesiërs beterschap, Belgen geëvacueerd

President Ben Ali belooft Tunesiërs beterschap, Belgen geëvacueerd

President Ben Ali belooft Tunesiërs beterschap, Belgen geëvacueerd

Print
Zine al-Abidine Ben Ali, de president van het Noord-Afrikaanse land Tunesië, heeft tijdens een televisietoespraak beloofd om de prijzen van levensmiddelen als brood, melk en suiker te verlagen. De 74-jarige politicus doet die knieval na de aanslepende manifestaties van de bevolking.

De president zei ook dat het leger niet langer het vuur mocht openen op actievoerders. Daarnaast beloofde de 'dictator' dat hij zich niet kandidaat zal stellen bij de verkiezingen van 2014. Ook zou er in Tunesië meer persvrijheid moeten komen.

Bij de onlusten sinds half december zouden al 23 mensen het leven hebben gelaten. Volgens de VN gaat het om bijna 40 dodelijke slachtoffers. De arme bevolking eist voornamelijk meer werkgelegenheid.

De luchtvaartmaatschappijen Thomas Cook en Jetair hebben donderdag besloten om hun Belgische klanten uit het land te evacueren. Thomas Cook last ook alle reizen richting Tunesie af tot en met volgende week. Jetair wacht voorlopig nog af. Buitenlandse Zaken raadt alle niet-noodzakelijke reizen naar het land af. Vrijdag staan er nog twee repatriëringsvluchten op het programma.

Bekijk de meest actuele lijst van de vluchten die landen in Zaventem.

Verblijft u zelf in Tunesië en wilt u getuigen over de situatie ter plekke? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be . Vergeet zeker ook uw contactgegevens niet te vermelden.

.

Nu in het nieuws