Parket onderzoekt dood twee jaar oude baby

Een baby van twee jaar is donderdagochtend in onduidelijke omstandigheden overleden in een opvangtehuis in de Kwekerijstraat in Borgerhout. Het parket is een moordonderzoek gestart.

De Noord-Afrikaanse moeder woonde met haar vier kinderen in een flat naast De Witten Hof, een opvangcentrum voor vrouwen. Ze stond onder begeleiding van het centrum. Bij het ontwaken stelde ze vast dat haar jongste kind geen teken van leven meer gaf.

Onmiddellijk alarmeerde de verantwoordelijke van het opvangcentrum de hulpdiensten. Een medische urgentiegroep was snel ter plaatse, maar de spoedarts kon niet anders dan de dood vaststellen. Omdat hij niet onmiddellijk een doodsoorzaak kon vinden, waarschuwde hij het parket. Zoals gebruikelijk bij een overlijden van een baby of kind in onduidelijke omstandigheden, vorderde het parket een onderzoeksrechter.

Aanvankelijk werd de mogelijkheid geopperd dat de baby door verstikking om het leven was gekomen. Maar zekerheid daarover is er niet. Volgens het parket is er geen doodsoorzaak bekend. Het kan dus gaan om een natuurlijk overlijden of ongeval, maar kwaad opzet wordt evenmin uitgesloten. Van een verdachte is in dit stadium van het onderzoek nog helemaal geen sprake.

In het opvangtehuis reageerde gisteren iedereen geshockeerd. "In de eerste plaats proberen we nu voor iedereen te zorgen", zegt Koen De Vylder, directeur van CAW Metropool. "Zo'n tragische gebeurtenis is moeilijk voor iedereen: voor de familie zelf natuurlijk, maar ook voor de andere vrouwen in het centrum en de werknemers."

SyMa, AK

Nu in het nieuws