Nijlenaars strikken Scala voor benefiet

Fifty-One Club Diamant uit Nijlen organiseert op 20 februari een benefietconcert met Scala & Kolacny Brothers. Met deze act hopen ze geld op te halen voor het goede doel.

smeeusen

In Nijlen zijn ze heel fier dat ze Scala hebben kunnen engageren om geld in het laatje te brengen. “Iemand van de club had contacten. We hebben wel een boekingsbedrag moeten betalen. Maar ze hebben het misschien iets naar beneden afgerond. Scala is de laatste tijd erg populair aan het worden. Ze treden op over de hele wereld. We zijn dus blij dat ze ook nog voor Nijlenaars willen optreden”, lacht Serge Cosijns van Fifty-One Diamant Nijlen.

Break-even

De groep is al begonnen met reclame te maken voor het optreden in CC De Mol in Lier. “We hebben honderden affiches in de buurt gehangen. Sindsdien loopt de kaartenverkoop vlot. Er zijn ook een hele reeks sponsors die ons mee steunen. Op dit moment draaien we break-even. Alles dat er nu bijkomt, is pure winst voor het goede doel.”

De winst gaat integraal naar vier goede doelen. Het gaat om Akabe (scouts met een mentale beperking), Wapper (sportvereniging voor mensen met handicap), El Cua Nicaragua en Nijlen voor Hodora.

Jeugdwerking opstarten

Dat laatste goede doel is op en top Nijlens. Al jaren wordt het Roemeense adoptiedorp gesteund vanuit de gemeente. “Het geld wordt gebruikt door de afdeling die een jeugdwerking wil helpen opstarten in het dorp”, legt verantwoordelijke Lien Van Craenendonck uit, die zelf jarenlang in de Nijlense scouts zat. “Chiro of scouts zijn onbekend in deze regio van Roemenië. De jongeren moeten hard op het veld werken. En als ze vrije tijd hebben, dan hangen ze meestal doelloos rond. Er wordt ook veel gedronken.

Met een jeugdwerking leren ze in groep plezier maken. We hebben al enkele plaatselijke jongeren gemobiliseerd die mee willen helpen. Deze zomer trekken we naar daar om hen spelletjes aan te leren. We zullen de fondsen die met dit optreden verzameld worden dus zeker nuttig kunnen gebruiken.”

Info over de kaartenverkoop op www.fodiamant.be of 0496-81.66.56.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio