Bakkers willen record pannenkoekentoren

Bakkers willen record pannenkoekentoren

Bakkers willen record pannenkoekentoren

Print
Sint-Katelijne-Waver - Paul Dedroog en Alfons Lowie, bakkers met een speciale interesse voor pannenkoeken doen op 22 en 23 januari een gooi naar het wereldrecord ‘hoogste pannenkoekentoren’.

Het huidige record in het Guiness Book of Records staat momenteel op 74 centimeter en is behaald in Slovenië in 2008. Paul Dedroog is optimistisch over zijn slaagkansen.

“Wij hebben al een keer getest en toen zijn we op 80 centimeter uitgekomen. Dat zijn zo’n 600 tot 700 pannenkoeken, wat zo’n vijf uur in beslag neemt. Vorig jaar heeft trouwens een Schot een toren van 1 centimeter hoger gemaakt, maar dat werd door de organisatie niet erkend omdat hij er verschillende dagen over had gedaan om de toren op te stapelen.”

Goed doel

De opbrengst van het evenement schenken Paul en Alfons aan Palliatief Netwerk, Borgerstein vzw, dienst thuiszorg van Sint-Katelijne-Waver en een school voor kinderen met een handicap in Bialystok (Polen).

“Ik bak graag pannenkoeken en na wat googelen besloot ik om dit aan een goed doel te koppelen”, vertelt Paul. “Mijn voormalige baas, Alfons Lowie, komt me assisteren. Dat vind ik tof. Met twee gaan we alle pannenkoeken bakken.” Paul Dedroog hoopt op een massale opkomst. “We hebben volop reclame gemaakt met affiches en flyers. Ik heb er een goed oog op.”

Je kan de actie steunen door ter plaatse pannenkoeken te komen eten of een pakje pannenkoeken te kopen (een pakje van 10 pannenkoeken kost 5 euro). Van 11 tot 18u ben je hiervoor welkom in de parochiezaal Sint-Katelijne-Waver. Er zal een deurwaarder aanwezig zijn om te kijken of het huidige record wordt verbroken.

Foto: Patrick Hattori

Bart Ceulemans

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio