Ticketverkoop MAS van start

Ticketverkoop MAS van start

Ticketverkoop MAS van start

Print
Antwerpen - Exact vier maanden voor de opening van het langverwachte Museum Aan de Stroom (MAS) is maandagmorgen de ticketverkoop voor het museum van start gegaan. Het zestig meter hoge museum opent op 17 mei de deuren en belooft een belangrijk icoon te worden in de havenstad.

Het MAS brengt enkele prominente Antwerpse collecties samen in een werve(le)nd verhaal over de wereld in Antwerpen en Antwerpen in de wereld. Het wordt gebracht aan de hand van vier thema's: machtsvertoon, wereldstad, wereldhaven, leven en dood.

Gelegenheidstentoonstellingen

De permanente collectie zit verspreid over vijf verdiepingen die worden gepresenteerd in een eigentijdse scenografie van het collectief B-Architecten. Ingrepen van huiscomponist Eric Sleichim en huiskunstenaars Tom Hautekiet, Tom Lanoye, Luc Tuymans en Anne-Mie van Kerckhoven (AMVK) versterken het unieke karakter van het museum.

Naast de permanente collectie organiseert het MAS prestigieuze gelegenheidstentoonstellingen. De openingstentoonstelling "Meesterwerken in het MAS. Vijf eeuwen beeld in Antwerpen" is een samenwerking van het MAS met het Museum Plantin-Moretus/Prentenkabinet, het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) en het Museum van Hedendaagse Kunst (MuHKA). Aan de hand van topwerken uit deze collecties wordt de evolutie van de beeldcultuur van de middeleeuwen tot nu geïllustreerd.

Tickets kunnen online besteld worden via www.mas.be of via het nummer +32 3 232 01 03.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio