"Gewelddadige moordenaar" vrij door overvolle gerechtelijke agenda

De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling heeft een gewelddadige moordenaar vrijgelaten omdat de gerechtelijke agenda meer dan overvol zit. Het assisenproces tegen Serge L., die deel uitmaakt van een gevaarlijke Brusselse stadsbende, had op 10 januari moeten starten, maar werd voor onbepaalde tijd uitgesteld.

kscherpenberg

Het bewuste proces moet het sluitstuk worden in het onderzoek naar de gewelddadige moord op Patrick L., kopstuk van de Brusselse stadsbende Versailles. De moord werd vastgelegd door bewakingscamera's en de politie kon alle betrokkenen identificeren en arresteren. Hoofdverdachte was Serge L.

"Sinds zijn arrestatie zat hij in voorhechtenis", aldus zijn advocaat Sven Mary (foto) in een krant van De Persgroep. "De feiten waren dermate ernstig en er was zo weinig twijfel dat we in dat hele onderzoek zelfs nooit de moeite hebben gedaan om hem vrij te krijgen in afwachting van het proces. We zouden geen schijn van kans hebben gemaakt. Dus hebben we in alle stilte het proces voorbereid."

Het proces had op 10 januari van start moeten gaan, "maar blijkbaar is de gerechtelijke agenda intussen flink volgelopen en was er plots geen plaats meer voor onze zaak", aldus medepleiter Laurent Kennes. De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling besloot daarop de beschuldigde tijdelijk vrij te laten.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio