Oprichter Dhollandia overleden op 72-jarige leeftijd

Omer Dhollander, oprichter van het wereldwijd bekende bedrijf Dhollandia, is vorige week op 72-jarige leeftijd overleden.

smeeusen

De man verwierf naam en faam als producent van laadbruggen voor vrachtwagens. De firma is vandaag in handen van de twee kinderen van de man, en telt vierhonderd werknemers.

Lifetime Achievement Award

Dhollander richtte het bedrijf 42 jaar geleden op in Belsele en verhuisde in 1987 naar Lokeren. Ondertussen heeft de firma ook vestigingen in Frankrijk en Slovakije. In december van vorig jaar kreeg de man nog samen met zijn vrouw Maria De Block de Lifetime Achievement van Voka uitgereikt. Dhollander kon toen de prijs niet in ontvangst nemen omwille van een slepende ziekte, waaraan hij nu is overleden.

Struisvogels

De industrieel wierp in het verleden ook hoge ogen door als een van de eersten struisvogels, lama’s en andere uitheemse dieren te introduceren in het Waasland. Het opmerkelijke dierenpark sierde toen zijn erf in Belsele.

Dhollander wordt op zaterdag 15 januari om 11u begraven in de parochiekerk van Sint-Andreas en Ghislenus in Belsele. Vanaf 10.15u kan er in de kerk een laatste groet worden gebracht.

BEFO

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio