1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Massa parochianen neemt afscheid van Geelse priester

Priester Bart Rombouts (35) verhuist naar Hoogstraten. Zondag nam hij na tien jaar met een misviering en een receptie afscheid van Geel.

jrosquin

Elke stoel in de Sint-Amandskerk was bezet voor de afscheidsviering van priester Bart Rombouts. Er stonden zelfs mensen recht. Zestien misdienaars, een samengesteld koor uit drie parochies en vijf pastoors zorgden voor een hartelijke afscheidsviering.

Bart dankte iedereen voor de fijne samenwerking en de kansen en de gastvrijheid die hij van dag één ervaren heeft. De jongerenpastoraal bedankte ook Bart. “Voor ons is het nu erg donker en we weten niet goed waarheen, maar we zullen allen samen op zoek gaan naar licht”, zei hij.

Een van de hoogtepunten van de misviering was het bidden van het Onze Vader. Iedereen deed dat hand in hand. “Vrede is een werkwoord”, predikte Bart zelf. “Maak er allemaal samen werk van. Jullie zijn de kerk van vandaag!”

Jan Mertens, pastoor op rust, mocht de jaren van Bart in Geel beoordelen. “Bart ziet graag mensen. Het gaat hem niet om carrière. Er is nochtans een mooie toekomst voor hem weggelegd. De toren van Sint Amands is 67 meter hoog, die van Hoogstraten 103. Alleen de toren van de Antwerpse kathedraal is hoger. Wat ben je van plan, Bart?”

Op de receptie kreeg burgemeester Frans Peeters (CD&V) ook het woord. “Bart rommelt met onze slogan. Geel, je komt er, je blijft er. Maar, wie weggaat, komt meestal terug. Het is jammer dat hij niet in de politiek zit want dan konden we stemmen om hem terug te halen.”

Ook de parochianen zelf vonden het afscheid zwaar. “Voor mij kwam het nieuws van het vertrek vrij onverwacht”, zegt Luc Hermans (66). "Ik vind het erg jammer dat Bart weggaat. Als lid van het kerkfabriek behandelden wij louter materiële zaken, maar zelfs dat verliep steeds in aangename omstandigheden. Bart is heel sympathiek en vlot in de omgang. Zo’n jonge en actieve priester begeesterde de jongeren ook veel meer.”

MALE

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio