Food

Rollade van parelhoen en ganda ham met pimpernoot, abrikoos en pruim

Print

Rollade van parelhoen en ganda ham met pimpernoot, abrikoos en pruim

Ingrediënten :

2 parelhoenders, 1 dl room, 1/2 dl eiwit, pistachenoten, gedroogde abrikozen blauwe pruimen, 2 sneetjes ganda ham, 4 aardappelen, 30 oranje linzen, 1 blad groene kool, 1 schorseneer, 50 g boter, 2 dl bruine gevogeltefond, 3 sjalot, 1 scheutje truffeljus, 20 g ganzenlever.

Bereiding :

• Parelhoen door de vleesmolen draaien, opwerken met room en eiwit, kruiden met peper en zout en er stukjes pimpernoot, abrikoos en blauwe pruimen ondermengen.

• Een parelhoenfi let nemen en opvullen met de farce, opdraaien zoals een worst en in een sneetje Ganda Ham wentelen en afbakken in de oven ± 10 min op 180° C.

• Een gestoomd aardappeltje uithalen en opvullen met aardappel, wat boter en oranje linzen. Afwerken met gefruite groenten naar keuze volgens het seizoen.

• De roulade met Ganda snijden en op het bord schikken, bovenaan het opgevulde aardappeltje afgewerkt met de gefruite groenten, en omringen door een périgordinesaus.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN