De biecht van pater Luc Versteylen

Er is een klacht ingediend tegen pater Luc Versteylen (83) wegens seksueel misbruik. Lees hieronder de brief die hij heeft geschreven aan de leden van de raad van bestuur van 'Leven in de brouwerij', het bezinningscentrum dat hij had opgericht in Viersel.

Een Stap opzij

Het zoeken in de zeventiger jaren naar een nieuwe lichaamsbeleving was zeker wel grensverleggend maar nooit grensoverschrijdend.

Niettemin kan het niet anders dan dat ik, na veertig jaar het leven in de brouwerij te hebben meegemaakt, sommige mensen ongewild ontgoocheld en zelfs gekwetst heb, vaak door het tegendeel met hen bedoeld te hebben. Ik vraag niets liever dan de kans te krijgen dit goed te maken en met elkeen in goede verstandhouding en zelfs in vriendschap verder te leven.

De Oude Brouwerij is niet enkel een plaats van lief en leed maar ook van komen en gaan. Dus zet ik als lid van de raad van bestuur van de Stichting Viersel een stap opzij om een nieuwe heropleving van het leven in de brouwerij beter mogelijk te maken. Wij geven vooralsnog Viersel door aan een jongere generatie, zodat die alle kansen in handen krijgt om er verder voor te zorgen dat er zonder onderscheid voor iedereen, die in soberheid, samenhorigheid en stilte wil komen samenleven, een huis vindt waar het goed is om te zijn. Een huis aangepast aan de eigentijdse noden en behoeften. Dat is mijn diepe wens voor de toekomst van het Leven in de Brouwerij.

Ik licht hierbij mijn religieuze oversten in over mijn beslissing.

Luc Versteylen s.J.

7 januari 2011

Was u ooit in de brouwerij van Versteylen? Laat ons weten hoe u dat ervaren hebt via hier@reageren.be. Vergeet uw gegevens niet te vermelden.

Lees ook Klacht tegen pater Luc Versteylen wegens seksueel misbruik Lees ook Zaak-Versteylen: Geysels en Vogels willen dat gerecht werk doet Lees ook Ook klacht tegen Versteylen bij commissie-AdriaenssensMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio