Dagboek Lierse SK: Twee zware trainingen

De spelers van Lierse vertrokken op donderdag 6 januari met hun nieuwbakken coach Trond Sollied op winterstage naar Egypte, het land van grote baas Maged Samy.

Ook onze sportjournalist Gert Gysen, trok mee op stage. Dagelijks brengt hij het laatste nieuws van het Liersefront en stelt hij een dagboek op.

Lees de bijdrage van dag vier:

08.30 uur: Al voor de derde dag op rij zijn het Tomasz Radzinski en Jurgen Cavens die als eerste aan het ontbijt verschijnen.

10.00 uur: Tijdens de ochtendtraining, die twee uur duurt, wordt er gewerkt aan de snelheid. Veel korte spurtoefeningen afgewisseld met technische baloefeningen. De training wordt afgesloten met een wedstrijdvorm. Sollied, Vermeulen en Janssens zijn de scheidsrechters. "Vandaag zijn er Somalische scheidsrechters aangeduid", grapt Sollied. Wanneer de Noorse coach/Somalische scheids iets in het nadeel van Gunter Thiebaut fluit, antwoordt die gevat: "Maar waarom? Ik heb pas nog geld gestort voor Somalië!"

12.00 uur: Lunch gevolgd door platte rust.

15.30 uur: De namiddagtraining is nog zwaarder dan de ochtendsessie. Na de opwarming volgen enkele intensieve skippings en een technisch circuit. Sonck moet de oefening voordoen en scoort in het lege doel. De rest van de ploeg trakteert hem op een applaus. "Dank u jongens, de eerste goal in mijn carrière", grapt Sonck. Ondertussen doet de andere helft van de groep een tempoloop.

19.30 uur: Na het avondmaal wordt de verjaardag van de dokter gevierd met taart.

20.00 uur: Sollied houdt een tactische bespreking. Nadien is er een kwis voor alle spelers en entourage. Die kwis wordt gewonnen door Kris De Wree, Alexander Mathisen, Milos Maric, Joeri Dequevy, Roel van Hemert en kinesist Kris Thys.

Meer sportnieuws