Vtm wil Ella-dag en Mijn restaurant! in Lier

Vtm wil Ella-dag en Mijn restaurant! in Lier

Vtm wil Ella-dag en Mijn restaurant! in Lier

Print
Lier - Vtm wil in maart in Lier een Ella-dag organiseren. Ook voor 'Mijn restaurant!' lonkt vtm naar de Pallieterstad. Of één of beide initiatieven ook echt zullen plaatsvinden, hangt af van hoeveel geld vtm van de stad wil.
De diensten Toerisme en Evenementen van de stad Lier hadden over een mogelijke Ella-dag vorige week een eerste onderhoud. "We zijn als stad natuurlijk geïnteresseerd om aan zo'n Ella-dag mee te werken. Maar zolang vtm ons niet laat weten hoeveel ons dit gaat kosten en welke logistieke steun ze van ons verlangt, kunnen we geen beslissing nemen. We ondertekenen uiteraard geen blanco cheque. In het budget voor dit jaar hebben we alleszins geld voor zo'n Ella-dag voorzien", stelt schepen voor Evenementen Els Van Weert (Lier Leeft).

Vtm ziet in de stad Lier blijkbaar een melkkoe, want de commerciële omroep wil Lier ook als een van de locaties voor de vierde reeks van 'Mijn restaurant!'. Ook voor eerdere reeksen werd in Lier een locatie gezocht.
Zelfs al kiest vtm een privégebouw om het restaurant in onder te brengen, dan nog moet de stad geld op tafel leggen. Dat schommelt tussen 25.000 en 50.000 euro, afhankelijk van hoelang het restaurant in het programma blijft.

"De vraag van vtm betreffende 'Mijn restaurant!' is mij nog niet bekend", reageert schepen Els Van Weert. "Dat programma sluit alleszins mooi aan bij het profiel dat Lier heeft, namelijk dat van een gezellig, Bourgondisch stadje. Maar we kunnen natuurlijk niet alles doen. Als de organisatie van een Ella-dag ons veel zou kosten, dan vermoed ik dat we voor 'Mijn restaurant!' geen geld meer zullen hebben."

Chris VAN ROMPAEY

Beeld vtm

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio