Dokters optimistisch over toestand Amerikaans Congreslid

De behandelende artsen van Gabrielle Giffords, het Amerikaanse Congreslid dat zaterdag werd neergeschoten, hebben zich zondag voorzichtig positief uitgelaten over haar gezondheidstoestand. Giffords kreeg een kogel in het hoofd bij een aanslag die zes levens eiste.

drombouts

De artsen putten moed uit het feit dat de kogel niet beide hersenhelften heeft doorboord en dat Giffords al tekenen van bewustzijn heeft gegeven. De schade is evenwel groot.

Neurochirurg Michael Lemole verklaarde zondag tijdens een persconferentie dat de helft van de schedel van het slachtoffer tijdelijk is verwijderd. Dat moet de druk op de hersenen verlagen.

De politie heeft intussen toegelicht dat de schutter, de 22-jarige Jared Lee Loughner, eerst Giffords heeft geviseerd en daarna in het rond is beginnen te schieten. Het is nog niet duidelijk wat zijn motieven zijn, de man weigert mee te werken met de speurders.

Loughner maakte in totaal twintig slachtoffers. Zes personen, onder wie een rechter en een negenjarig meisje, kwamen om het leven. Van de gewonden is Giffords de enige die nog in kritieke toestand verkeert.

Nu in het nieuws