70 doden bij vliegtuigcrash in Iran

70 doden bij vliegtuigcrash in Iran

70 doden bij vliegtuigcrash in Iran

Print
Bij een vliegtuigcrash in het noordwesten van Iran zijn zondag 70 personen om het leven gekomen. Dat blijkt uit gegevens van de Rode Halve Maan. Meer dan 30 anderen raakten gewond. Het ging om een toestel van Iran Air dat in de problemen kwam door de slechte weersomstandigheden.

Het vliegtuig, met tussen 100 en 105 personen aan boord, stortte neer op 15 kilometer van de stad Urmia. Omwonenden konden de eerste passagiers uit het wrak bevrijden en voerden hen met hun eigen wagens naar het ziekenhuis. Andere slachtoffers zouden het toestel op eigen kracht hebben kunnen verlaten.

Volgens minister van Transport Hamid Behbahani is de Boeing 727 na de crash in verschillende stukken gebroken, maar niet in brand gevlogen.

Het vliegtuig was opgestegen in Teheran met een uur vertraging. Ter hoogte van Urmia kwam het wellicht in problemen door de slechte weersomstandigheden. Ook de reddingswerken worden bemoeilijkt door de sneeuwval.

Bij vliegtuigongevallen in Iran kwamen de voorbije tien jaar al meer dan 900 personen om het leven. Zowel de militaire als de burgerlijke vloot zijn in slechte staat, voornamelijk door het Amerikaanse embargo op vliegtuigonderdelen. Dat dateert al uit de jaren tachtig.

.

Nu in het nieuws