Nederlander komt om bij redding van een hond

Nederlander komt om bij redding van een hond

Nederlander komt om bij redding van een hond

Print
In Nederlands Limburg is zondag een man overleden nadat hij in het water was beland om een hond te redden. Het is het eerste dodelijke slachtoffer van het hoge water in Nederland. In Duitsland kostten de overstromingen het afgelopen weekend aan twee mensen het leven.

Volgens getuigen in het Nederlandse dorp Linne, ten zuiden van de stad Roermond, is de man een hond achterna gesprongen die in het water was terechtgekomen. Daarbij is hij door de stroming meegevoerd. Zijn zoon heeft nog geprobeerd hem uit het water te halen, maar dat lukte niet. De hond zou het drama wel overleefd hebben.

Duitsland

In Duitsland zijn dit weekend minstens twee personen om het leven gekomen als gevolg van het weer. Door de warmere temperaturen is de sneeuw gesmolten en de rivieren kunnen het water niet slikken.

Nabij Pforzheim kwam een vijftigjarige kajakker om het leven. De man is wellicht uit zijn boot gevallen en was door de sterke stroming niet in staat om opnieuw aan boord te klimmen.

In Beieren kwam een 67-jarige man om toen een stelling het begaf onder de sneeuw. Eveneens in Beieren kwamen een vrouw en een baby met hun wagen in een rivier terecht. Ze werden 150 meter meegesleurd, maar konden worden bevrijd.

.

Nu in het nieuws