Zandvlietse Knappers trekken er maandag voor de 24ste keer op uit

Zandvlietse Knappers trekken er maandag voor de 24ste keer op uit

Zandvlietse Knappers trekken er maandag voor de 24ste keer op uit

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - Zandvliet en Berendrecht houden de aloude traditie van Hanske Knap in ere. Verloren Maandag is hun hoogdag, want dan trekken de verklede zangers van het ene café naar het andere om te zingen en geld op te halen. "Die centen geraken nooit verder dan het café", geven de Zandvlietse Knappers toe.
De oudste groep die Hanske Knap zingt gaat vandaag voor de 24ste keer op stap. De Zandvlietse Knappers vertrekken voor hun poldertocht in café Blauwhoeveke aan het Noordland. De Knappers verkleden zich met konijnenvellen en boerenkieltjes. Ze dragen klompen en gebruiken hun onvervalste bijnamen, die voor de meeste Zandvlietenaren nog zijn gekend.

Leo Struyf heet dan Leo van Ceej van Sjarel van de Rooie. Zijn broer Frank spreek je aan met Frank van Sjiel van de Gul. Louis Cloots neemt de telefoon op als Lowieke van Corry van Jappe de Stamper. Rudi Verresen staat bekend als Deejke van d'Haai en Corry Van de Bussche als Corry van Hariette van Louis van Wuitere. Monique Brauns spreek je vandaag best aan als Moniek van Louis van de Lichte Duif.

Erik Vandewalle

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio