Malisse verliest de finale in Chennai

Xavier Malisse (ATP-60) is er niet in geslaagd zijn vierde toernooi uit zijn carrière te winnen. In de finale van het Indiase Chennai moest onze landgenoot de duimen leggen tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP-21), het derde reekshoofd. Het werd 7-5, 4-6 en 6-1.

drombouts

Na een lange eerste game ging Malisse meteen door de opslag van Wawrinka. Via een solide service en een uitstekende forehand behield onze landgenoot zijn voorsprong tot 4-2, maar ondertussen slopen er steeds meer foutjes in zijn spel. Bij 4-3 kreeg Wawrinka twee breakpunten. Het eerste was meteen het goede toen Malisse zich gemakkelijk liet passeren.

Malisse was aangedaan en tegelijk onvoorspelbaar. Wawrinka won vlotjes zijn opslagspel (5-4) waarna de X-man uitpakte met een love game. Maar bij een 6-5 achterstand stokte de opslag van de Belg. Dankzij enkele knappe punten wist hij nog twee setpunten te redden, het derde was er echter te veel aan. Malisse liet zich verleiden om naar het net te komen waar Wawrinka hem simpel verschalkte, de eerste set was voor de Zwitser, 7-5.

Wisselvallig

Set 2 begon zoals de eerste. Malisse liep snel uit tot 3-1, maar deze keer kende hij geen dip. De service hield stand en bij 5-4 maakte de West-Vlaming het zonder problemen af, 6-4.

De derde set begon zeer slecht voor Malisse die na een dubbele fout en een misser met de backhand meteen gebroken werd. Wawrinka won probleemloos zijn opslagspelletjes en bij een 3-0 achterstand stond Malisse onder grote druk. Hij won nog wel moeizaam zijn opslagspel, maar Wawrinka reageerde met een love game (4-1). De veer was gebroken en met nog een break gaf Wawrinka onze landgenoot de doodsteek. De Zwitser won de set met 6-1 en zo ook het toernooi.

Clement

Het was de twaalfde ATP-finale voor Malisse. Hij won Delray Beach in 2005, Chennai in 2007 en nog eens Delray Beach in hetzelfde jaar, het was ook zijn laatste finaleplaats.

Malisse trekt nu normaal gezien naar het ATP-toernooi van Auckland. Daar krijgt hij in de eerste ronde de Fransman Arnaud Clement tegenover zich.

MEER OVER Xavier Malisse

Meer sportnieuws