1 / 2

Antwerp pakt 9 op 9 na thuiswinst tegen Turnhout

Na een barslechte reeks heeft Antwerp onder Bart De Roover het juiste ritme weer beet. Tegen Turnhout pakte Antwerp zijn derde thuiswinst op een rij en hield alweer de nul op het bord. De Vriese prikte al snel te 1-0 tegen de netten, maar pas in blessuretijd kon Oris de klus echt klaren.

kscherpenberg

Een erg gretig en weer stevig georganiseerd Antwerp wachtte niet af en zocht maar wat graag meteen de diepte en de achterlijn. Put serveerde De Vriese het leer perfect in de loop, waarna de Knokkenaar laag in de korte hoek besloot en een voor het overige goed keepende Goris geen schijn van een kans liet. Andermaal De Vriese verzuimde luttele minuten later echter de 2-0 te maken. De aanvaller verslikte zich in een overstapje en Goris was attent.

Turnhout toonde - zeker voor de rust - weinig cohesie, leed teveel balverlies en mocht van geluk spreken dat Goris meermaals de meubelen redde. Op een ver schot na konden de Binken weinig verwezenlijken, maar de wedstrijd bleef haar spankracht behouden. Zo kon de Great Old pas in blessuretijd opgelucht ademhalen. Een lepe assist van Pivaljevic zette Oris - randje buitenspel - op weg naar zijn negende treffer van het seizoen.

STDR

Foto's: GMax


Overige uitslagen:

Heist-op-den-Berg - Wezet 2-3 (1-1) Brussels - Oostende 1-0 (1-0) Wetteren - Bergen 2-3 (1-2) Dender - Tubeke 2-3 (1-1) Waasland-Beveren - Doornik 0-0 (0-0) Lommel United - Rupel Boom 4-1 (0-0)

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws