Begroting 2011: N-VA wil regering in lopende zaken steunen

Begroting 2011: N-VA wil regering in lopende zaken steunen

Begroting 2011: N-VA wil regering in lopende zaken steunen

Print
N-VA wil wel degelijk een "gedoogsteun" geven om de nodige begrotingsmaatregelen te treffen. Wel zal de grootste partij van het land geen vertrouwen geven aan een regering zonder communautair akkoord. Dat heeft Jan Jambon zondag gezegd in 'De Zevende Dag' op Eén.

Uittredend minister van Financiën Didier Reynders (MR) heeft in dat programma zijn voorstel van zaterdag wat opgehelderd. Hij wil geen nieuwe regering of noodregering op poten zetten. Wel pleit de Franstalige liberaal ervoor dat de huidige regering in lopende zaken de mogelijkheid krijgt om de begroting van 2011 aan te pakken en eventueel ook het dossier asiel en migratie.

Het enige probleem dat zich dan stelt, is dat langs Vlaamse zijde er geen meerderheid (CD&V - Open Vld) is. Reynders hoopt dus op de steun van N-VA.

Bart De Wever en co zeggen niet meteen 'neen'. "Wij hebben de regering in oktober vorig jaar al de steun voor de nodige begrotingsmaatregelen aangeboden", zegt Jambon. De fractieleider in de Kamer benadrukt wel dat zijn partij geen blanco cheques zal tekenen.

Reynders liet zich ook nog ontvallen dat hij tevreden is dat de liberalen nu toch benaderd worden.. Ook volgens N-VA'er Jambon werpt dat "een nieuw licht op de zaak". "Het is misschien het begin van een oplossing", klonk het.

.

Nu in het nieuws