Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update zondag 9 januari 9u15

De regenzone die gisterenavond en vannacht in Limburg 15 tot 20 liter per vierkante meter achterliet heeft zich inmiddels teruggetrokken naar het uiterste zuidoosten van België. Er verschijnen de komende uren geleidelijk bredere opklaringen en de westenwind doet het met 3 Beaufort een stuk rustiger aan dan zaterdag het geval was.

Het is echter ook wel wat frisser met maxima vanmiddag rond 6°C.

Komende nacht verloopt nagenoeg helder waardoor het overal in Limburg lichtjes kan gaan vriezen. Gemiddeld schommelen de minima rond -1°C maar zeker in de Kempen kan het nog wat kouder worden. De maxima komen nog uit rond 4 a 5°C. Het blijft overal droog met brede opklaringen.

In de nacht naar dinsdag arriveert dan weer een intense regenzone vanuit het westen. Voormiddag kan het flink blijven regenen. Namiddag wordt het droger maar het blijft grijs met af en toe nog motregen. De minima schommelen rond +2°C en de middagtemperatuur komt rond 6°C uit. De zuidwestenwind zal ook weer aanspannen tot 4 a 5 Beaufort.

Woensdag wordt het weer flink warmer met maxima tot 10 a 11°C. We mogen echter ook weer flink wat regen verwachten, tot meer dan 10 liter per vierkante meter. Ook de zuidwestenwind blijft strak waaien. Een echt herfstachtig weertype dus.

Donderdag komt er nog meer regen naar beneden. Het blijft wel zeer zacht met maxima rond 12°C en de wind blijft aardig uit de zuidwesthoek komen.

Tussen dinsdagochtend en vrijdagochtend kan er tussen de 30 a 40 liter regen vallen. Nu de bodem weer flink verzadigd is zou dat dus opnieuw tot lokale overlast kunnen leiden.

Vanaf vrijdag wordt het dan gelukkig droger. Mogelijk valt er af en toe nog wat motregen, ook tijdens het weekend, maar veel zal het wellicht niet meer voorstellen. De hoge temperaturen rond 10°C blijven wel een constante. Er is ook geen gevaar voor nachtvorst.

Van een terugkeer van het winterweer is nog steeds geen spoor te bekennen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN