Kijkers Eastenders doen BBC 'babywissel' schrappen

Print
De BBC heeft het scenario van de populaire soap Eastenders moeten herschrijven nadat de zender zich de woede van de kijkers op de hals had gehaald. Op 1 januari overleed de baby van het personage Ronnie Branning (foto) en dat pikten de Britten niet. Zeker niet toen ze haar kindje verwisselde.

Eastenders loopt al meer dan 25 jaar en geniet een enorme populariteit bij de BBC-kijkers. Die hebben de gewoonte om massaal te reageren als een scenariowending hen niet bevalt, maar deze keer was de stortvloed niet te overzien.

Meer dan 8.000 kijkers protesteerden tegen het overlijden van James, de pasgeboren zoon van Ronnie Branning. Na de dood van haar baby sloop Branning een andere kamer in om de zuigelingen te verwisselen.

Onder meer Mumsnet, een populaire site voor nieuwe moeders, vindt de verhaallijn onaanvaardbaar. Omwille van het grote aantal klachten heeft de BBC dan ook beslist om de scenariowending ongedaan te maken.

De afleveringen van de komende weken zijn al opgenomen, maar vanaf de lente worden alle gevolgen van het overlijden ongedaan gemaakt.

Bekijk hier de gevolgen van de 'babywissel' in Eastenders via YouTube:

Beeld BBC

MEEST RECENT