Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update vrijdag 7 januari 19u15

Zaterdagochtend is het zacht met minima rond +7°C. Het wordt een wisselvallige dag met nu en dan regen of een bui maar tussendoor ook langdurig droge perioden. De maxima komen in de buurt van 11°C uit. De wind zal een voorname rol opeisen met namiddag een vrij krachtige 6 Beaufort uit zuidelijke richting.

Zondag wordt het wat frisser met minima rond +3°C en maxima tot een graad of 6. Een regenzone sleept rakelings langs het zuidoosten van Limburg en het ziet ernaar uit dat een deel van de provincie daar vooral voormiddag mee te maken kan krijgen. Hoe meer naar het noordwesten van de provincie hoe groter de kans dat het volledig droog blijft.

In de nacht naar maandag klaart het op waardoor het lichtjes kan gaan vriezen. Gemiddeld schommelen de minima rond -1°C maar in de Kempen kan het nog wat kouder worden. De maxima komen nog uit rond 4 a 5°C. Het blijft dan wel overal droog met brede opklaringen.

Ook dinsdagochtend kan het lichtjes vriezen. Mogelijk passeert er ook een zwakke regenzone, en in dat geval kan dit tijdelijk aanleiding geven tot ijzel. We moeten dit in de gaten houden maar het is eigenlijk nog veel te vroeg om concreet op dergelijke details in te gaan.

Vanaf woensdag wordt het weer warmer met maxima van 10°C en meer. Er zal tot het eind van de week een stevige zuidwester waaien en van tijd tot tijd passeren actieve regenzones.

Uiteraard is dit het weer dat we mogen verwachten wanneer het in januari niet wil winteren. En van winterweer is op de weerkaarten geen spoor te bekennen...

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN