Monsterproces rond drugsbaron kan hervatten

Monsterproces rond drugsbaron kan hervatten

Monsterproces rond drugsbaron kan hervatten

Print
Het Hof van Cassatie heeft besloten dat het proces tegen de Nederlandse drugsbaron Adrianus 'Janus' Van Wesenbeeck gewoon kan hervatten. Daarmee komt er eindelijk een einde aan de wrakingsprocedure van meester Hans Rieder.

Tijdens de eerste week van het proces tegen de drugsbaron uit Lommel en zijn kompanen, eiste Hans Rieder - de advocaat van Janus' broer Jacobus 'Tinus' Van Wesenbeeck - dat de drie Hasseltse rechters zich zouden terugtrekken. De strafpleiter vond dat ze partijdig konden zijn omdat ze al voor het begin van het proces contact over de zaak gehad zouden hebben met het openbaar ministerie.

De rechters besloten dat niet te doen en daarop diende Rieder een wrakingsverzoek in. Het Antwerpse hof van beroep oordeelde dat ongegrond was, maar ook dat bracht nog geen einde aan de procedureslag. Rieder stapte immers naar het Hof van Cassatie in Brussel, het hoogste hof van het land.

De procureur-generaal vroeg daar vanochtend om het proces gewoon verder te zetten en dat zal dus ook gebeuren. Zo komt er (voorlopig?) een einde aan een lange procedureslag.

De Van Wesenbeecks moeten zich samen met nog 15 andere beklaagden verantwoorden voor hun internationale drugshandel tussen 2007 en 2009. Het monsterproces, dat in november van start ging, kan wel nog verschillende weken duren.

Archieffoto

MEEST RECENT