Celebs

An Swartenbroeckx: "Gaan doppen, verschrikkelijk!"

Print

An Swartenbroeckx: Gaan doppen, verschrikkelijk!

Nu de laatste opnames van 'FC De Kampioenen' een feit zijn, begint voor de acteurs, die zoals in het geval van An Swartenbroeckx 21 seizoenen meedraaiden, een nieuw leven.

Over geld:

"Als je in het buitenland 21 jaar in een serie speelt, ben je binnen. Maar in Vlaanderen is dat anders hoor. Binnenkort moet ik mijn dop gaan regelen... verschrikkelijk!" klinkt het in Dag Allemaal.

"Ik heb niet slecht verdiend bij de VRT en ook wat kunnen sparen, maar lang niet voldoende om te kunnen rentenieren. Voor veel mensen zal ik nog jaren Bieke blijven, maar ik word niet meer betaald als Bieke."

Over frustraties:

"Wat ik niet zal missen, zijn slechte scenario's. Soms was ik echt gefrustreerd. En het wachten tussen de opnamen. Er waren werkdagen waarop ik slechts vier zinnen had, maar er wel een hele dag moest zijn."

Over tranen:

"Ik had de nacht voor de laatste draaidag geen oog dichtgedaan. Ik had gelukkig niet veel tekst op die laatste dag, maar zelfs dát was er te veel aan. De tranen zaten klaar en ik was op van de zenuwen. Toen ze na Marijns legendarische woorden Mijn gedacht, tournée zénérale riepen dat het voorgoed gedaan was, schoot mijn gemoed vol. Het was voor iedereen afzien."

Over de toekomst:

"Ik hoop dat ik snel werk vind als schrijfster voor tv-series. Dan zou er een serieuze last van mijn schouders vallen. En hopelijk blijft alles goed gaan tussen mij en Guido (De Craene, acteur en regisseur, red.). Relaties zijn niet evident en ik ben niet de gemakkelijkste."

Lees ook:
An Swartenbroekx bestolen op oudejaarsavond
Marijn Devalck: "Boma heeft me verbrand"
Billie uit F.C. De Kampioenen: "Werk nu in een kerncentrale"
Boma zat achter ontslag Pico, "die wel in marginaliteit moést belanden"

Photo News

NIET TE MISSEN