Drie jaar cel voor potige overvallers arts

Print
De Hasseltse correctionele rechtbank veroordeelde vrijdag vijf Nederlanders (26 tot 50) tot een effectieve celstraf van drie jaar voor een overval op de Hamontse arts Pascal Duijsters (40).

Deze huis- en sportdokter kreeg op 5 juni 2008 vier ongure kerels op bezoek van wie er drie met hem naar een naburig bankkantoor trokken en hem dwongen 35.000 euro op te nemen. Intussen wachtte een vijfde persoon, de leider van het gezelschap, in een auto. Een andere overvaller gijzelde intussen de schoonmaakster.

"Strafexpeditie"

Het proces heeft geen duidelijkheid gebracht over de toedracht van deze beroving. Er is geopperd dat het om een 'strafexpeditie' ging: de dokter, die in Nederland plastische chirurgische ingrepen uitvoerde, zou zich niet gehouden hebben aan de minimumtarieven die zijn collega's oplegden, maar deze stelling is niet bevestigd.

Het kopstuk van de groep, een man (50) uit Zoetermeer die een incassobureau runde, noemde in dat verband de naam van de directrice van een privékliniek. Deze vrouw werd vervolgd maar is vrijgesproken omdat niemand anders dan de leider van het gezelschap haar als opdrachtgeefster had aangewezen.

De vier overvallers waren potige kerels uit Zoetermeer en Den Haag die hun diensten als 'beveiligingsagenten' aanboden. Eén van hen is zelfs een kampioen bodybuilding.

De arts raakte bij de overval gewond en hield aan het gebeuren een lichte arbeidsongeschiktheid over. De schoonmaakster werd niet gewond.

JaNi

.

Nu in het nieuws