1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Ademloos plant acties rond Sint-Annabos tijdens BK veldrijden

De Antwerpse Linkeroever maakt zich komend weekend op voor een volkstoeloop tijdens het BK veldrijden. De actiegroep Ademloos maakt van de gelegenheid gebruik om actie te voeren tegen de kap van het Sint-Annabos.

jrosquin

Het bos moet plaatsmaken voor de aanleg van een werfzone voor de Oosterweelverbinding, al dan niet met slibstort.

"Er worden zo'n 25.000 toeschouwers verwacht. Langs de belangrijkste toegangswegen gaan we spandoeken ophangen met de duidelijke boodschap SOS Annabos. Die worden bevestigd aan gevels en in tuinen van particulieren, zodat de ordediensten ze niet kunnen verwijderen", zegt Wim Van Hees van Ademloos.

Postkaarten

Daarnaast deelt de actiegroep 15.000 postkaarten uit gericht aan burgemeester Patrick Janssens (sp.a) en Bart De Wever (N-VA), volgens Ademloos de twee kandidaat-burgemeesters voor 2012. "Beide heren worden er fijntjes aan herinnerd dat het stadsbestuur en de haven 50 miljoen euro opzij hebben staan voor de aanleg van één voetbalveld, onder de vorm van een nieuwe voetbaltempel, terwijl ze tegelijkertijd oogluikend toelaten dat een bos met de grootte van 140 voetbalvelden verdwijnt."

Mogelijk voert Ademloos in de toekomst nog nationale acties. "Met onze lokaal gerichte acties blijft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) voorlopig buiten schot. We willen hem eens en voor altijd duidelijk maken dat de Antwerpenaar het BAM-tracé heeft weggestemd. Maar om tot Peeters door te dringen, zullen we ons actieterrein moeten verruimen. Het is niet Antwerpen-stad waar hij zijn stemmen haalt, wel in de ruime rand", beseft Van Hees.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners