Elvisfans herdenken achtergrondzangeres

Print
Retie - Fanclub ElvisMatters uit Retie organiseert zaterdag een afscheidsplechtigheid voor de pas overleden Myrna Smith.

Myrna Smith was zangeres bij The Sweet Inspirations, jarenlang het vrouwelijke achtergrondkoor bij de grote shows van Elvis Presley. Maar de zangeressen werkten ook met Van Morrison, Jimi Hendrix en recenter nog met The Killers. Op kerstavond stierf de 69-jarige Amerikaanse zangeres. Maar de familie had geen geld voor een ceremonie.

“Myrna lag al sinds maart in het ziekenhuis en de medische kosten liepen op”, zegt David Hamal van ElvisMatters. “Daarom besloot de familie om haar te laten cremeren zonder een dienst. Fans konden zo geen afscheid nemen. Heel spijtig voor een zangeres die zovele mensen vreugde schonk met haar stem.”

Fanclub ElvisMatters liet het hier niet bij en organiseert zaterdag om 19u zelf een herdenkingsplechtigheid voor Belgische en Nederlandse fans. “De dienst staat volledig in het teken van Myrna en haar loopbaan bij Elvis”, vervolgt Hamal.

“Het wordt een serene dienst met beelden en livemuziek. Haar vriendinnen en medezangeressen Portia en Estelle verlenen vanuit Amerika ook hun medewerking. De dominee van de kerk houdt al enkele jaren gospeldiensten met Elvismuziek.” De herdenkings vindt plaats in de Immanuelkerk in het Nederlandse Veldhoven, in de buurt van Eindhoven.

FRST

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio