Trajectcontrole die snelheid van auto's meet, is wel wettig

Print
Oud-Turnhout - Ondanks het ontbreken van een Koninklijk Besluit, is de trajectcontrole in Oud-Turnhout en Kasterlee toch wettig.

Dat antwoordde Turnhouts burgemeester Francis Stijnen (CD&V) op een vraag van raadslid Paul Meeus (Vlaams Belang). Die laatste was ongerust over de wettigheid van de controle en de boetes omdat het Koninklijk Besluit dat enkele zaken rond de trajectcontrole regelt, ontbrak bij aanvang van de invoering. “Er is nergens sprake van onwettigheid, ook niet in het antwoord van de minister op de parlementaire vraag die daarover gesteld is”, zegt de burgemeester.

“We hebben alleen een andere redenering gevolgd in de bewijsvoering. Volgens de verkeerswet is een pv op basis van deze camera’s mogelijk. De gegevens gelden dan niet als bewijs, maar als inlichting voor de opmaak van het pv. We hebben gevraagd aan het parket of de gegevens kunnen dienen als inlichting en het is ons daarin gevolgd. Tot nog toe zijn er geen problemen geweest. We zijn blij dat er een Koninklijk Besluit is, maar wij hebben daar niet op gewacht omdat dat niet moest.”

MaMi

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio