Stad maakt einde aan lawaai in dr. Van de Perrestraat

Print
Geel - De pas gelegde klinkers van de verkeersplateaus aan de kruispunten met de Katersberg en de Kapelstraat worden in 2011 uitgebroken en vervangen door asfalt.

De bewoners hopen dat dit nog in het voorjaar zal gebeuren, maar de stad wil zich niet vastpinnen op een precieze timing. Het bestuur zal de jaarlijkse budgetten van 650.000 euro voor asfaltering aanspreken om het werk nog in 2011 te kunnen doen.

Sinds de straat in 2008 heraangelegd werd, regende het klachten van de bewoners over fel toegenomen verkeerslawaai. Daarom bestelde de stad een objectieve geluidsmeting om na te gaan of er inderdaad sprake is van extra geluidshinder. Die volgde enkele maanden later en bevestigde de klachten van de buurt.

Daarop stelde schepen van Openbare Werken Dirk Lievens (CD&V) voor om extra verkeersborden te plaatsen. “Op verkeersplateaus mag maar 30 kilometer per uur gereden worden”, redeneerde hij. “Omdat te weinig bestuurders dit weten, zullen we borden plaatsen waardoor meteen ook de geluidshinder daalt.”

Maar de buurt bleef aan de alarmbel trekken. Na enkele maanden overleg, kon de burgemeester het verlossende nieuws brengen. De klinkers gaan eruit en de gevraagde asfaltlaag is onderweg. “Het is voor ons een geweldig nieuwjaarscadeau”, juicht bewoner Eddy Willems.

MaLe

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio