Einde renovatie van liften Sint-Annatunnel nog niet in zicht

Het Agentschap Wegen en Verkeer renoveert sinds 25 mei 2010 de personenliften van de voetgangerstunnel. Een halfjaar later zorgt de programmatie van de liften nog steeds voor problemen.

jrosquin

Na jarenlang intensief gebruik waren de liften van de Sint-Annatunnel dringend aan renovatie toe. Normaal gezien zouden de werkzaamheden ongeveer vijf maanden in beslag nemen. Maar de techniek besliste er anders over.

“Alle vernieuwingen zijn ondertussen achter de rug, maar enkel in de laatste fase bij de bediening van de liften duiken er problemen op”, vertelt communicatieverantwoordelijke van het departement Elektromechanica en Telematica, de afdeling van het Agentschap Wegen en Verkeer. “De nieuwe technologie om de liften te programmeren correspondeert niet met de oude infrastructuur van de overjarige liften.”

Beschermd erfgoed

Doordat de liften beschermd erfgoed zijn, mag er niets aan veranderd worden. Alleen wat niet zichtbaar is aan het gebouw, mag aangepast worden. “We hadden deze problemen nooit verwacht. Onze aannemer ook niet. Voorlopig zoeken we nog verder naar een oplossing, maar er is er nog geen in de maak.”

Volgende week zal het agentschap met de aannemer samen zitten om een nieuwe streefdatum vast te leggen voor het einde van de werkzaamheden. Tot dan kunnen de voetgangers en fietsers via de roltrappen naar beneden gaan.

“We bieden de fietsers ook het alternatief van de Kennedy-fietserstunnel aan, maar we weten dat er vaak lange wachtrijen staan. Voor andersvaliden hebben we afspraken met De Lijn gemaakt. Zij kunnen de Belbus contacteren om een transfer tussen beide oevers aan te vragen.”

Ook het agentschap krijgt regelmatig telefonische vragen. “We weten dat de mensen hinder ondervinden, maar we proberen zo snel mogelijk het probleem op te lossen”, aldus Joke De Rocker.

BiJa

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio