Dagboek Lierse SK: Pest eens een journalist

Dagboek Lierse SK: Pest eens een journalist

Dagboek Lierse SK: Pest eens een journalist

Print
De spelers van Lierse vertrokken gisteren, donderdag 6 januari, met hun nieuwbakken coach Trond Sollied op winterstage naar Egypte, het land van grote baas Maged Samy. Naast de nieuwe coach trekken ook enkele pas aangeworven spelers mee op stage.

Gysen Ook onze sportjournalist Gert Gysen, trok mee op stage. Dagelijks brengt hij het laatste nieuws van het Liersefront en stelt hij een dagboek op.


Volg het dagboek

Lees de bijdrage van dag twee:


Vrijdag 07 januari

08.30 uur: De spelers worden pas om 09.30 uur aan het ontbijt verwacht, maar ik begeef me al richting restaurant, waar Jurgen Cavens en Tomasz Radzinski -beiden op eigen houtje in Ain-El Sokhna geraakt- al aan de koffie zitten. "Ben jij journalist?" vraagt Raszinski. "Wel dan: enkel de dingen die ik rechtstreeks tegen jou zeg, zijn voor in de krant", lacht de Poolse Canadees.

09.30 uur: Na het ontbijt is mijn sleutel zoek. Eens aangekomen op m'n kamer blijkt dat Tomasz Radzinski hem heeft afgenomen en mijn deur had opengezet. Pest de journalist, deel 1.

11.00 uur: De spelers krijgen een recuperatietraining voorgeschoteld op het privé-strand, nadien volgt een lunch en platte rust.

14.15 uur: Tijdens de platte rust daagt doelman Matz Sels Joeri Dequevy uit voor een wedstrijdje op de PlayStation. “Ik ben een echte topspeler… op PlayStation”, beseft Dequevy.

15.30 uur: Voor het eerst op deze stage treedt nieuwbakken hoofdtrainer Trond Sollied nadrukkelijk op de voorgrond. De training begint met een individuele opwarming met bal waarin de nadruk op techniek ligt. De hele training door blijft de focus op de juiste balbehandeling. Ik denk dat Sollied al heel wat wijzer is geworden over de technische kwaliteiten van zijn kern. Enkel Kris De Wree heeft hij nog niet bezig gezien. Die bleef in de fitness, omdat hij hinder ondervond van een oude knieblessure.

18.00 uur: Na de training zoeken we de drie nieuwkomers in de selectie op: Alexander Mathisen, Marcus Andreasson en Milos Maric. Hun verhaal lees je zaterdag in Gazet van Antwerpen.

18.30 uur: Grote baas Maged Samy komt voor de eerste keer een goeiedag zeggen.

19.00 uur: We staan in de rij aan het buffet voor het avondmaal wanneer Wesley Sonck en Gunter Thiebaut de spot drijven met de verbrande huid van Joeri Dequevy. “Dat is gewoon mooi bronzé. Ach meneer de journalist (Dequevy vergeet altijd mijn naam, red.), zij zijn gewoon jaloers op mijn mooi kleurtje”, probeert Dequevy een medestander te vinden. Maar zoals het een goede journalist betaamt, blijf ik ook in deze discussie neutraal.

22.00 uur: Iedereen zit in de bar van het hotel en doet zijn eigen ding. Gonzague Vandooren zit voor zijn webcam gekke bekken te trekken met zijn kinderen, Marcus Andreasson kijkt een filmpje op zijn iPad, Wesley Sonck geeft het beste van zichzelf aan de snookertafel en Kris De Wree belt rustig in en hoekje naar het thuisfront.

23.00 uur: De spelers zoeken hun bed op. Voorlopig blijf ik gespaard van verdere plagerijen ;).

MEER VOETBALNIEUWS