Picqué en Javaux waarschuwen liberalen voor N-VA

Picqué en Javaux waarschuwen liberalen voor N-VA

Picqué en Javaux waarschuwen liberalen voor N-VA

Print
Elio Di Rupo, voorzitter van de Franstalige socialisten, lijkt de liberalen tot de onderhandelingstafel te willen toelaten. Alexander De Croo van Open Vld wil niet het reservewiel zijn, maar heeft wel oren naar het plan. Ook Didier Reynders, wiens mandaat als voorzitter bij MR bijna ten einde loopt, wil uiteraard betrokken worden bij de gesprekken over een staatshervorming. Charles Picqué, de Brusselse minister-president, waarschuwt de Franstalige liberaal.

"Als MR wil praten op basis van wat we nog samen willen doen, moet hij niet schrikken van het antwoord van de N-VA", stelde het PS-boegbeeld.

De Brusselaar meent dat er momenteel een grote staatshervorming op tafel ligt en dat het land snel een stabiele regering moet krijgen. Hij roept CD&V en N-VA dan ook op duidelijk te laten weten wat ze willen.

Jean-Michel Javaux, co-voorzitter van Ecolo, staat ook niet weigerachtig tegenover een toetreding van de liberalen tot de onderhandelingstafel. "Als we de N-VA echter vragen wat ze nog samen willen doen, dan zullen ze ook willen raken aan de sociale zekerheid. Nochtans lag nu de grootste staatshervorming ooit op de tafel, dat kunnen we niet zomaar terzijde schuiven." De groene politicus maant dus ook aan tot voorzichtigheid.

Nu in het nieuws