"Er is momenteel geen compromis mogelijk"

Print
Antwerpen - 208 dagen na de verkiezingen is de regeringsvorming weer helemaal bij af. Iedereen, inclusief de betrokken politici zelf, beginnen moedeloos te worden. Ook onze politieke commentator Paul Geudens zit nauwelijks nog een uitweg uit de impasse.

Donderdagavond maakte Elio Di Rupo (PS) nog een opening naar de liberalen. Geudens vreest echter dat ook dat niet veel zoden aan de dijk zal brengen. "De standpunten tussen Vlamingen en Franstaligen liggen momenteel zover uiteen dat er op dit moment helaas geen compromis mogelijk is."

STANDPUNT: 'Een tête-à-tête tussen Di Rupo en De Wever'

"Er lijken nu nog meer twee echte opties over", meent Geudens: Een noodregering, maar daar is De Wever tegen gekant, of nieuwe verkiezingen.

CD&V is nu de partij die de zwarte piet naar zich krijgt toegeschoven voor de mislukking, maar dat is volgens Geudens niet terecht. "In feite heeft CD&V niets anders gezegd dan cdH of PS, die evenveel bemerkingen hadden bij de nota-Vande Lanotte." Het gaat volgens Geudens om een storm in een glas water. "De CD&V moet nu op de blaren zitten, maar dat is niet terecht."

Beluister de analyse van Paul Geudens:

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio