Karthikeyan na jaren weer in de F1, bij HRT

Karthikeyan na jaren weer in de F1, bij HRT

Karthikeyan na jaren weer in de F1, bij HRT

Print
De Indiase autopiloot Narain Karthikeyan keert dit seizoen terug in de Formule 1. Hij heeft een contract bij staartteam Hispania Racing op zak.

Karthikeyan (33) reed in 2005 al F1, hij maakte toen de zwanenzang van Jordan Grand Prix mee. Nadien was hij actief als testpiloot bij Williams (foto), in de A1 Grand Prix, de Superleague Formula en de 24 Uur van Le Mans.

Hij heeft nu aangekondigd "uit te kijken naar een jaar lang racen met HRT". Het team zelf bevestigde vrij snel na die uitspraak de aanstelling van de Indiër.

De Kolles-connectie

Een Indiase coureur is interessant voor een team, zeker nu dit seizoen voor het eerst een Grand Prix in India op de kalender staat. Karthikeyan zou steun genieten van de Tata Group. Bovendien kent hij HRT-teambaas Colin Kolles nog goed uit zijn eerdere F1-avontuur en de 24 Uur van Le Mans, die hij voor het Kolles Audi Team afwerkte.

HRT had in 2010 met Karun Chandhok ook al een Indiase coureur in de gelederen. Die deed het niet onaardig, maar werd halverwege het seizoen vervangen, wellicht omdat andere rijders meer geld op tafel gooiden.

Meer sportnieuws