Niels Albert hoopt op regen tijdens BK

Niels Albert hoopt op regen tijdens BK

Niels Albert hoopt op regen tijdens BK

Print
Het ziet er naar uit dat Niels Albert krijgt wat hij wil: regen, veel regen.

De regenzone die gisteren over Antwerpen trok, heeft het BK-parcours op en om het Sint-Annastrand ingrijpend veranderd. Om 15 uur werd de site zelfs volledig afgesloten. “Het is moeilijk in te schatten hoeveel het parcours nu zwaarder is geworden”, vertelt ’adviseur’ Paul Herijgers.

“De veelvuldige regen heeft de zandstroken loodzwaar gemaakt. Dat wordt stoempen. Ik hoop niet dat er zondag in het zand maar een strook berijdbaar zal zijn. Maar vooral in het park heeft de natuur voor een volledig nieuwe ondergrond gezorgd.”

Modder

De snelwegen die Bart Wellens woensdag nog aan de kaak stelde, hebben plaats gemaakt voor flink wat modder. “Op de lange, rechte stukken zal het nog snel gaan maar de bochten komen er gevaarlijk bij te liggen”, aldus Herijgers. “Een moddercross wordt het nooit maar de regen van de komende dagen gaat het nog zwaarder maken. Het is de vraag in hoeverre het water weg kan.”

Paniek is er niet maar toch besloot Herijgers gisteren in te grijpen. “In samenspraak met BWB-verantwoordelijke Eddy Lissens heb ik om 15 uur het parcours laten afsluiten”, klonk het. “En met het hoge water - was het springtij? - kwam het Scheldewater op het strand zelfs tot onder de nadarafsluiting gestroomd. Wie hier woensdag was, kon zijn ogen niet geloven.”

GVDL

Meer sportnieuws