Terreurdreiging in Londen

Print
De politie is momenteel erg waakzaam in de Britse hoofdstad Londen. Op straat en op het openbare vervoer wordt extra veel politie ingezet om een eventuele terreuraanslag te voorkomen.

Bij de transportpolitie werden alle verloven ingetrokken en is versterking gevraagd. Daarnaast is er in de straten van Londen en op de luchthaven van Heathrow een versterkte politieaanwezigheid, aldus Sky News en de Daily Telegraph.

Volgens een veiligheidsbron is er geen sprake van een "imminente" terreurdreiging, maar zijn de maatregelen er gekomen nadat er activiteit werd opgemerkt binnen een handvol extremistische cellen. De inlichtingendiensten oordeelden dat het Londense openbare vervoer en de luchthaven mogelijk doelwitten zijn, en dus werd er geopteerd voor een verhoogd politietoezicht.

Het algemene alarmniveau van het land blijft intussen onveranderd op "ernstig" staan, het tweede hoogste niveau. In deze alarmfase, die sinds januari 2010 van kracht is, wordt een terreuraanval als "erg waarschijnlijk" beschouwd.

Sinds de zelfmoordaanslagen van 2005 op het openbare vervoer in Londen, waarbij 52 doden vielen, hanteert Groot-Brittanië een schaal van vijf alarmfasen om het risico op een terreuraanslag aan te duiden.

.

Nu in het nieuws