Facebook trekt naar beurs

Facebook trekt naar beurs

Facebook trekt naar beurs

Print
Facebook, een van 's werelds meest populaire technologiebedrijven, heeft een sterke indicatie gegeven binnenkort naar de beurs te trekken. Tegen 2012 zullen de financiële resultaten van het bedrijf bekendgemaakt worden, een vereiste voor een beursgang.

Tegen april 2012 zou het bedrijf effectief naar de beurs trekken.

Een honderd pagina's tellend document, bestemd voor een selecte groep potentiële investeerders, onthulde nieuwe details over de plannen van topman Mark Zuckerberg. Dit meldt de Wall Street Journal.

De beslissing komt enkele dagen nadat het bedrijf een half miljard dollar ophaalde met de verkoop van aandelen aan zakenbank Goldman Sachs en het Russische Digital Sky Technologies. Facebook zou een netto-inkomen van 355 miljoen dollar gehad hebben tijdens de eerste negen maanden van 2010, op een omzet van zowat 1,2 miljard dollar.

LinkedIn

Ook de zakelijke netwerksite LinkedIn wil naar de beurs, en wel dit jaar nog. Het bedrijf heeft al drie begeleidende banken aangesteld: Morgan Stanley, Bank of America en JP Morgan Chase.

De waarde van LinkedIn wordt geschat op ongeveer 2,2 miljard dollar (1,7 miljard euro). De netwerksite voor professionals telt ruim 85 miljoen leden. Onder de investeerders van de site mogen onder andere Google, Apple, Oracle, Cisco Systems en Goldman Sachs gerekend worden.