"Er moet minstens 'een schijn' overblijven van belofte aan kiezer"

Er moet minstens 'een schijn' overblijven van belofte aan kiezer

"Er moet minstens 'een schijn' overblijven van belofte aan kiezer"

Print
Jan Jambon, de N-VA-fractieleider in de Kamer, zegt duidelijk waarom zijn partij de nota van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte niet heeft aanvaard. "Wij willen dat uiteindelijk minstens 'een schijn' overblijft van de belofte die we aan de kiezer hebben gedaan. Met wat op tafel ligt, is dat niet mogelijk", aldus de Antwerpse politicus.

Jambon benadrukt wel dat de Oostendse socialist goed werk heeft geleverd. De N-VA'er ontkent dat zijn partij Vande Lanotte in de gracht heeft gereden.

De nota was echter te licht, net als die van Di Rupo enige tijd geleden. Jambon vindt het dan ook een goed idee dat Bart De Wever en zijn PS-evenknie nu het initiatief moeten nemen om de onderhandelingen weer nieuw leven in te blazen.

De N-VA zou met constructieve voorstellen op de proppen gaan komen. Jambon wilde op Radio 1 wel nog niet in de kaarten laten kijken. "We willen nu met Di Rupo samenzitten. Wij hebben wel ideeën, maar gaan die eerst aftoetsen met onze partners. Na zoveel maanden mag die formule met 7 partijen voor ons wel gewijzigd worden."

Lees ook: 'Een tête-à-tête tussen Di Rupo en De Wever'

STANDPUNT: De Wever: 'Geen noodregering'

Nu in het nieuws