Alexander De Croo springt voorlopig niet op de kar

Alexander De Croo springt voorlopig niet op de kar

Alexander De Croo springt voorlopig niet op de kar

Print
Open Vld-voorzitter Alexander De Croo wil voorlopig nog niet mee aan de onderhandelingstafel. Eerst wil De Croo dat de PS en de N-VA op hetzelfde spoor geraken.

De PS wil ook andere partijen betrekken bij de onderhandelingen. Dat zei partijvoorzitter Elio Di Rupo gisteravond tijdens een persconferentie. Di Rupo doelt daarmee op de liberalen van de MR en Open Vld.

Locomotief

De Croo stuurde vrijdag dan toch zijn langverwachte persmededeling uit. "Open Vld is een bezorgde en verantwoordelijke partij, maar is niet aan zet. Dat zijn N-VA en PS. Zij zijn de winnaars van de verkiezingen. Zij moeten samen een uitweg zoeken uit deze impasse", aldus De Croo.

Open Vld wil dat de standpunten van de PS en de N-VA meer op één lijn komen. "Momenteel rijden deze twee locomotieven elk een andere kant uit. Zo komen we er nooit. Men moet er eerst voor zorgen dat de twee locomotieven op hetzelfde spoor raken en dezelfde richting uitgaan. Dan pas kan men de regeringsvorming op sleeptouw nemen."

"Als de rede terugkeert en de verwijten over en weer op zijn, zijn wij bereid om te praten over een toekomstplan voor ons land." De Open Vld-voorzitter houdt de boot dus nog even af.

Geen reservewiel

De Croo zei donderdag al dat zijn partij geen reservewiel wil zijn. "Als men ons vraagt om te komen praten, zullen we dat doen. Maar dat betekent niet dat we mee ‘aan tafel’ gaan. Op dat vlak blijven we bij ons standpunt: wij gaan niet het reservewiel spelen.”

.

Nu in het nieuws