Virginie Claes is Waalse Showbizz Bart

Virginie Claes is Waalse Showbizz Bart

Virginie Claes is Waalse Showbizz Bart

Print
De Hasseltse Miss België 2006 Virginie Claes heeft er een job bij: ze heeft sinds december elke maandagmiddag een eigen rubriekje op de Waalse radiozender Bel-RTL. "Ik praat er vooral over de BV's en het Vlaamse showbizzlandschap, en het verschil met Wallonië", zegt Virginie. "Ze weten soms niet wat ze horen."

Virginie praat tijdens het radioprogramma 'Cela Ne Nous Regarde Pas' ('dat gaat ons niets aan'). "Ik word een beetje de vrouwelijke en Franstalige tegenhangster van Showbizz Bart", zegt ze. "Al gaat het niet om een roddeluurtje: ik wil de Vlaamse showbizz gewoon op een leuke manier uit de doeken doen. Want Vlaanderen verschilt daarin enórm van Wallonië. Magazines als Story of Dag Allemaal, waar elke week een BV op de cover staat, dat bestaat gewoon niet in Wallonië."

"In Wallonië komen zowat alle sterren uit Frankrijk. Als ik vertel over het Schlagerfestival, de Nacht van Exclusief of de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren, trekken ze grote ogen bij RTL (lacht)."

Het presenteren zelf vindt ze leuk, maar moeilijk: "Moeilijker dan tv: bij radio valt je gezichtsexpressie weg, je hebt alleen je taal. Mijn Frans is niet slecht, maar ik maak nog fouten."

AnSm

MEEST RECENT