Antwerps jaaroverzicht: December 2010 (Poll)

Antwerps jaaroverzicht: December 2010 (Poll)

Antwerps jaaroverzicht: December 2010 (Poll)

Print
Antwerpen - Wat was voor u het Antwerpse nieuwsfeit van december 2010? Graaf mee in ons archief, herlees de oude artikels en doe mee aan de poll.

Weelde Music for Life Antwerpen overrompelend succes
01/12/2010- Sneeuw en koude maken het probleem van de opvang van daklozen en asielzoekers zeer acuut. De aangekondigde opvangplaatsen, Honderden mensen wonen zijn begrafenis bij, zijn nog niet klaar en er is dringend behoefte aan honderden plaatsen in noodopvang. Tussendoor is er een rel tussen staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS) en minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) over opvang in kazernes.

Doel Tennisleraar steekt minderjarig liefje neer
08/12/2010 - Een tankschip botst op de Schelde ter hoogte van Doel op een baggerboot. Het baggerschip zinkt onmiddellijk. een sonde van meer dan 1 meter.

schaar Twee medische blunders in Wilrijks ziekenhuis
11/12/2010 - In een ziekenhuis in Wilrijk komen op enkele dagen twee medische blunders aan het licht. Dokters vergaten een paar jaar geleden na een operatie De drie Belgische bemanningsleden blijven vermist in de buik van een vrouw. Eerder die week raakte bekend dat in hetzelfde ziekenhuis een chirurg twee scharen achterliet in de buik van een patiënt.Retie 3 vermisten bij botsing schepen bij Doel
21/12/2010 - Een 26-jarige tennisleraar Nick Van Gils veroorzaakt een schokgolf in Retie nadat hij zijn ex-vriendinnetje van 16 had neergestoken. Het meisje raakte ernstig gewond, maar overleefde de steekpartij. Nick pleegde nadien zelfmoord. waaronder die in Weelde (Ravels).


MFL Kazernes niet klaar voor opvang asielzoekers
24/11/2010 - De eerste editie van het Studio Brussel-programma Music for Life in Antwerpen werd een overdonderend succes. Een hele week lang werden er over heel Vlaanderen acties georganiseerd voor het goede doel en massa's mensen kwamen afgezakt naar het Glazen Huis op de Groenplaats. De actie bracht in totaal meer dan 5 miljoen euro op, een verpulvering van het vorige record.
www.gva.be/jaaroverzicht

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio