Cafébaas 't Vervolg excuseert zich voor advertentie

Print
Ravels - 'Café 't Vervolg wenst iedereen een gelukkig en gezond 2011! Behalve de mensen die eigenlijk niks in Weld verloren zijn. Die wensen we een geweldig kutjaar met veel miserie en armoede!' Zo luidde de advertentie die eind december in het Berichtenblad verscheen en bij veel lezers kwaad bloed zette. De meesten gingen er van uit dat de kroegbaas met op de bewoners van het nieuwe asielcentrum doelde.
In het Berichtenblad dat vandaag verscheen, biedt uitbater Steven Gabriëls zijn excuses aan: "Het artikel was niet op asielzoekers bedoeld, maar ging over de inbraakgolf in Weelde en omstreken. Na de diefstal van sleutels van de zaak, een inbraakpoging en een inbraak met meer dan 2.000 euro schade, ben ik dit meer dan beu! Bij deze verontschuldig ik mij aan iedereen die ik hiermee getroffen heb. Ik zal voortaan wel twee keer nadenken voor ik een uitspraak doe en iets publiceer."

Ook het Berichtenblad zelf reageert op de advertentie. De redactie distantieert zich op haar eerste pagina van de inhoud van de advertentie en wijt deze aan een 'onvolledige technische controle'.

Ondanks de excuses blijven veel Ravelse inwoners ervan overtuigd dat Gabriëls met zijn advertentie op de asielzoekers doelde. Eerder plaatste hij al racistisch getinte reacties op de lokale nieuwssite rawepo.be, bij een artikel over de komst van het nieuwe asielcentrum in Weelde.

KaVB
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio