Peloton oud-renners neemt afscheid van Raymond Impanis

Juliaan Deleebeeck

Een omvangrijk peloton van oud-wielrenners heeft donderdag Raymond Impanis begeleid op zijn laatste rit. De kameraden uit het peloton kwamen van overal, koersgenoten van Raymond als Pino Cerami, Guido Reybroeck, Jan Bogaerts, Ferdinant Bracke en Jan Janssens maar ook wielerkampioenen van een jongere lichting met Wilfried Peeters, Johan Museeuw en Peter Van Peteghem. In een stampvolle Sint Servaaskerk hadden ook ex-KV Mechelen trainer Peter Maes en politicus Alexander De Croo plaats genomen.

“Impanis kon pas aan koersen denken nadat hij iedere morgen zijn broodronde afwerkte met de triporteur”, vertelde pater Jan Verbooghen. “Op zijn hoogtepunt in de jaren vijftig liet de pastoor de klokken luiden als Impanis een koers won.”

“Ik was nog een jong kuiken toen ik in ’62-’63 met Raymond koerste”, herinnert Jan Janssen zich. ”Hij was een warme man met charisma. Jammer dat zijn mooi palmares in België te weinig aandacht krijgt.”

Die aandacht zal er in de toekomst wel zijn. “Er komt een wielerkoers voor beloften op 18 september 2011 van Brakel naar Kampenhout”, zeggen Jos De Vroe en Peter Van Peteghem die de organisatie trekken. ”Vanaf 2012 moet het een wedstrijd voor profs worden.”

Het schepencollege van Kampenhout heeft ook plannen. ”Er komt een borstbeeld van Raymond links naast de kerk waar de Impanis fietsroute vertrekt”, laat burgemeester Jean Meus weten en mogelijk een herdenkingsplaat aan zijn ouderlijk huis in de Bergstraat.

Door een haag van kransen van de vele wielervrienden en onder grote media belangstelling werd Raymond uitgeleidde gedaan en in de namiddag in familiekring bijgezet op het kerkhof. Juliaan Deleebeeck

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio