'Topfavoriete' Eva Brems gaat Linda De Win achterna

Vrouwen die het goed doen in het quizprogramma 'De (Aller)slimste Mens' moeten het ontgelden. Het lijkt een traditie te worden en het huidige slachtoffer is professor Eva Brems. De haatgroepen op Facebook maken hun opmars.

ikerremans

Toen VRT-journaliste Linda De Win vorig jaar op winst afstevende, sprongen de haatgroepen op Facebook als paddenstoelen uit de grond.

Dit jaar doet Eva Brems het even goed en de trend zet zich voort. Ze krijgt ondertussen al bijnamen als 'Zwarte Weduwe' en 'Mannenverslindster' omdat ze kleppers als Freek Braeckman en Lieven Verstraete naar huis speelde. Op Facebook beginnen tegenstanders hun ongenoegen te uiten.

'Ik haat de lach van Eva Brems', 'Eva Brems: de nieuwe Linda De Win', 'Eva Brems moet NU uit de Allerslimste Mens' is maar een greep uit het aanbod van haatgroepen op Facebook. De eerstgenoemde groep heeft al bijna 11.000 fans.

Grote vis

Professor en Groen!-politica Eva Brems begint woensdag aan haar elfde deelname, tegen Hans Bourlon en niemand minder dan Bart De Wever. "Nu komt de grote vis", lachte ze dinsdag nog. "De vorige kandidaten waren borrelhapjes."

Met haar elfde deelname evenaart ze het record van Lieven Verstraete, Annelies Rutten, Peter Vandermeersch, Freek Braeckman én Linda De Win.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER