Herdenking voor Kim en Ken 17 jaar na verdwijning

Herdenking voor Kim en Ken 17 jaar na verdwijning

Herdenking voor Kim en Ken 17 jaar na verdwijning

Print
Antwerpen - Vandaag is het dag op dag 17 jaar geleden dat Kim en Ken Heyrman verdwenen in Antwerpen-Noord. Vijf weken later werd Kim gevonden in het Asiadok. Daar vindt om 18.30u een herdenking plaats.

“Al zeventien jaar zijn Kim en Ken uit het aardse bestaan verdwenen. Maar ze zijn nog steeds levend in onze harten”, zegt Steve Van de Voorde. Hij is een “heel hechte” vriend van de moeder van Kim en Ken, Tinny Mast, en organiseert elk jaar samen met haar een herdenking.

Standbeeld

“Ook vandaag mag om 18.30u weer iedereen samenkomen om Kim en Ken en eigenlijk alle verdwenen kinderen te gedenken”, zegt Steve. “Ook het lichaam van Robby Verwimp uit Hoboken is uit het Kempisch Dok opgevist. (De jongeman kwam in 2002 na een nachtje stappen in het water terecht, red.) Ook zijn ouders zullen er straks bij zijn. Wie wil, mag iets voordragen. Het huisje naast het standbeeld ter nagedachtenis van Kim en Ken gaat zoals elk jaar open. Er zullen warme dranken zijn om op temperatuur te komen.”

Een paar maanden geleden werden de beelden voor Kim en Ken aan het Asiadok beschadigd. De beeldhouwer heeft ze gratis hersteld.

Tinny Mast blijft ijveren voor het lot van nabestaanden van verdwenen kinderen. “We vinden dat slachtoffers gratis kopieën moeten krijgen van het gerechtelijk dossier. Want die kosten kunnen hoog oplopen.”

Sylvia Mariën

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio