Wesley Godts uit Mechelen is de beste Blokken-speler

Wesley Godts uit Mechelen is de beste Blokken-speler

Wesley Godts uit Mechelen is de beste Blokken-speler

Print
Mechelen - Wesley Godts (29) uit Mechelen is de beste Blokken-speler ooit. Hij won de strijd waaraan opvallend veel Mechelse kandidaten hadden deelgenomen.

Zaterdagavond werd de 3.500ste aflevering van Blokken uitgezonden. Dat wilde presentator Ben Crabbé vieren met de finale van een drie weken lang durende strijd tussen de beste spelers uit de geschiedenis van het spelprogramma. In de finale namen twee inwoners van Mechelen het tegen elkaar op. Het ging om de 29-jarige Wesley Godts en de 25-jarige Kathleen Guyot.

De twee waren aan elkaar gewaagd tot de derde ronde. Guyot meende toen 'Ali G' te herkennen in een beeldfragment. Het juiste antwoord was echter 'Borat'. Godts wist dat en kon zo een extra lijntje vormen en zijn voorsprong uitbouwen.

14.000 euro

Ook in het finalespel ging het Godts voor de wind. De man had slechts 16 seconden nodig om met het synoniem voor 'champagne' te vinden, namelijk 'bubbels'. Godts krijgt een geldprijs van 14.000 euro. Dat geld wil hij gebruiken om een reis naar de westkust van de Verenigde Staten te maken.

Beeld: VRT

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio