Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update zaterdag 1 januari 9u30

Vooreerst mijn beste wensen voor 2011 aan alle lezers van deze rubriek. Moge 2011 een mooi weerjaar worden met voor elk wat wils en zonder natuurrampen.

Het nieuwe jaar begint vandaag helaas somber en grijs met vaak motregen en tussen 10u en 15u ook op vele plaatsen intensere regen.

Het dooit stevig met vanmiddag maxima tussen 3 en 4°C. Tegen de vooravond arriveert vanuit het noorden echter weer een portie koudere lucht waardoor er aan het eind van de dag mogelijk nog enkele vlokjes kunnen vallen. Een nieuw sneeuwdek zit er waarschijnlijk echter niet in maar aangezien het komende nacht wel gaat vriezen kan het sowieso weer gevaarlijk glad kan worden.

Zondag liggen de minima rond -2 a -3°C. Het bijft op de meeste plaatsen droog, al is een lokale winterse bui niet uitgesloten. Namiddag komt de temperatuur toch weer uit op zo'n +2°C bij een zwakke westenwind.

Maandagochtend vriest het dan weer enkele graden. Het blijft grijs en er kan wat lichte motsneeuw of later motregen vallen. De maxima komen rond +1 a +2°C te liggen.

Dinsdag liggen de minima rond -4°C en op vele plaatsen in Limburg blijft het de hele dag licht vriezen. Een ijsdag dus. Het blijft overwegend droog, al zou er tijdelijk wat lichte sneeuw kunnen vallen.

Woensdagochtend vriest het voorlopig nog een laatste keer matig met minima rond -6°C. Tegen het eind van de dag arriveert namelijk zachtere lucht vanuit het westen. Het blijft woensdag nog op de meeste plaatsen droog maar vanaf de nacht naar donderdag kan het gaan regenen. De temperaturen blijven dan positief.

Donderdag mogen we meer regen verwachten bij temperaturen rond +5°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN