Antwerps jaaroverzicht: Juni 2010 (Poll)

Antwerps jaaroverzicht: Juni 2010 (Poll)

Antwerps jaaroverzicht: Juni 2010 (Poll)

Print
Antwerpen - Wat was voor u het Antwerpse nieuwsfeit van juni 2010? Graaf mee in ons archief, herlees de oude artikels en doe mee aan de poll.

Hove Huiszoeking bij aartsbisdom Mechelen
07/06/2010- De 24-jarige Yannick uit Mortsel overleed begin juni nadat hij 's nachts na een avondje stappen werd aangereden op een zebrapad in Hove. De 23-jarige chauffeur die de jongeman had aangereden meldde zich kort daarop bij de politie.

Smedt Duo verkracht 15-jarig meisje
10/06/2010 - De bekende voormalige Antwerpse strafrechter Walter De Smedt moet zelf voor de strafkamer van het Antwerpse Hof van Beroep verschijnen wegens rechtsweigering. Einde mei 2009 sprak De Smedt een gps-dief vrij omdat een vorige gevangenisstraf van deze dief niet was uitgevoerd.


clementina De Wever grote winnaar verkiezingen
13/06/2010 - De Antwerpse politicus Bart De Wever en zijn N-VA zijn dé grote overwinnaars bij de federale verkiezingen. De Vlaams-nationalisten worden de grootste partij in Vlaanderen met 28% van de stemmen en senaatslijsttrekker De Wever haalt 750.000 voorkeurstemmen. De Wever is incontournable.


retie Rechter De Smedt zelf voor rechter
16/06/2010 - Een 15-jarig meisje uit Kasterlee is midden juni op brutale wijze verkracht in Retie. De twee daders probeerden haar ook te wurgen en lieten haar vervolgens voor dood achter op een landweg. Kort nadien werd een een man uit Dessel aangehouden.


aartsbisdom Jongeman doodgereden in Hove
24/06/2010 - Het gerecht van Brussel heeft een huiszoeking uitgevoerd bij kardinaal Godfried Danneels. Daarnaast is het parket ook binnengevallen in het aartsbisschoppelijk paleis en de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. De huiszoekingen hadden te maken met een onderzoek naar kindermisbruik binnen de kerk door verschillende personen. Later werd het onderzoek nietig verklaard.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio