Wanhopige boer verkoopt eigen geslachtsdelen

Nu de regen begint te vallen in het Afrikaanse Malawi, doen arme boeren wanhopige pogingen om toch maar aan meststof en zaden te geraken. Sommigen proberen zelfs hun eigen geslachtsdelen te verkopen.

ikerremans

Jolam Ganizani, een 21-jarige man uit het centrale district Ntchisi, zit in de cel omdat hij zijn moeder probeerde te verkopen om aan zaden en meststoffen te geraken. Volgens de politie had iemand uit Mozambique Ganizani geadviseerd zijn moeder als slavin te verkopen aan zakenmensen.

De 22-jarige Pilirani Lazarous sneed vorige maand zijn eigen geslachtsdelen af om er geld voor te kunnen vragen. Hij had gehoord dat er een lucratieve handel in geslachtsdelen bestond. "Jammer genoeg gaven de eerste mensen die ik benaderde, mij aan bij de politie. Ik werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Nu voel ik mij zo ellendig omdat ik de meststof niet kan kopen, ook al ben ik voor het leven verminkt."

De regering lanceerde in 2004 een subsidieprogramma voor kleine boeren die geen zaden en meststoffen kunnen kopen voor de normale marktprijs. Maar veel arme boeren vallen buiten die regeling.

IPS

Vastgoed

Jobs in de regio