Flashmob voor Music For Life in Centraal Station

Flashmob voor Music For Life in Centraal Station

Flashmob voor Music For Life in Centraal Station

Print
De verkleumde reizigers in het Antwerpse Centraal Station werden getrakteerd op een onverwacht muzikaal intermezzo. Leerlingen van muziekschool NIKO kwamen uit het verre Limburg om een flashmob te houden en vervolgens hun CD ‘Kids Cover Hits 2’ te verkopen ten voordele van Music For Life.

Het is woensdagnamiddag. Een groepje jongeren staat vol spanning te wachten. Over een paar minuten zal er muziek beginnen te spelen en zullen ze dansen voor het hele station. De meesten van hen zijn studenten piano, maar nu moeten ze ook hun danstalent tonen. “Het is anders dan spelen,” zegt leerlinge Céline Royakkers, “je moet je eigen muziek benaderen op een andere manier.”

Idee van leerlingen

Het is de tweede keer dat de leerlingen een CD opnemen. “Dat idee kwam er vorig jaar, op initiatief van leerlingen. Ze wilden iets doen met popmuziek en voor het goede doel,” zegt Bram Mondelaers, docent piano. Vorig jaar werd hun vorige CD al verkocht voor Music For Life, maar de flashmob is een nieuwe toevoeging. Leerlinge Elise Vanhoof: “Ik kwam op het idee samen met mijn vriendin Mare. Het is in de les ter sprake gekomen. Het is grappig dat het nu ook echt gebeurt.”

Station op stelten

De leerkrachten leggen onder het wantrouwende oog van het veiligheidspersoneel de laatste hand aan de technische installatie. “Straks start de muziek en beginnen twee mensen te dansen,” zegt Bavo Hendriks, “dan komen er steeds meer en meer bij.”

Wanneer de tonen van een pianoversie van One van Swedish House Maffia klinken, hebben de leerlingen meteen het hele station mee. Iedereen vergeet even waar hij naartoe gaat en blijft kijken. Het is een denderend succes.

Na het optreden verkopen de leerlingen hun CD aan het publiek. De opbrengsten gaan naar Music For Life.

© 2010 - StampMedia - K. Laura Liems

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio